Stångebroslaget ur en Depåmorsas perspektiv

(Kristine Andersson, farsans sambo, har skrivitg detta inlägg).


Efter 4-dagars tidtagning i Sala hann vi vara hemma lite drygt 2 timmar innan vi packat klart och påbörjade färden mot Stångebro.
Färden dit tog lite längre tid än den brukar, då vi hade turen att hamna bakom en husbil där farthållaren hade fastnat på 65 km/h.
Väl framme hade Johan M mutat in ett område åt oss och vi parkerade husvagn och släpet. Marre (sambons dotter) skulle tälta, det slutade med att jag och Micke slet med att få upp förtältet medan Marre hade fyra starka karlar som under ledning av KTM-Niklas hjälpte henne med alla hennes 2 tältpinnar. Marre valde sen att sova med oss i husvagnen, det var kallt ju. Sent om sider fick vi fart på grillen och fick i oss lite mat. Marre var i öltältet.

Fredag börjar med en tidig frukost, sen efter lunch bar det av till spåret för att heja fram klubbens enda tjej Nadde som slutade på en 4:e plats. Efter att hon hade gått i mål fick hon lite lunchrester av mig, pastasallad smakar alltid bra.
Laddningen inför starten 15.15 på gick för fullt med diverse gliringar om omkörningar odylikt.
Efter en uppskjuten start kom de iväg ca 15.45 Johan M, Tugge, Bosse och Micke. Tugge startade i 1:a startled men redan efter ett kvarts varv var Johan förbi. Micke hade som vanligt problem i starten och låg ganska långt ner i startfältet. Johan och Tugge körde båda bra och hann med 3varv var. När Tugge kom körandes i depån utbasunerandes att JAG varvade Larsson!! så tänkte jag inte så mycket på det, men när funktionären kom och hämtade mig för att köra min av vätskebrist sjuka sambo till sjukstugan blev jag lite orolig. Micke repade sig under kvällen men det tog tid och gick åt en hel del vatten, saltgurka och vätskeersättningstabletter. Han blev lite kinkig när han inte fick dricka någon öl.
Efter att vi hade kommit tillbaks från sjukstugan bjöd jag de andra som hade kört på jordgubbstårta och kaffe, Lars-Åke och Mats fick också fika trots att de kör för en annan klubb.
Vi blev sittandes i vårt förtält hela kvällen, tänk att det finns så mycket enduro att tala om. Utom Marre, som var i öltältet.
Lördagen blev ganska lugn, Johan E  kom ner i tid för att se Rickard, Krille och Fredrik som startade kl 9.30, alla tre körde bra.
Dessutom körde Johan M´s kompis Johan H sin allra första endurotävling och klarade 2 varv, kanon bra kört. Han hade också turen att få lite ärtsoppa och pannkaka efter målgång.
På kvällen blev det grillen igen och jag fick ett nytt namn "tjatkärring", detta efter att ha tjatat på Morgan och Johan E att de skulle äta ordentligt med mat, de startar 9.30 på söndagen. Marre var i öltältet även denna kväll.
Morgan hade som målsättning att komma topp 30 och det klarade han, med en 8:e plats. Klubbens junior Johan E blev efter en bra körning 14:e i sin klass.
Efter racet såg jag till att de fick i sig lite mat också, denna gång utan att behöva tjata.
Som Marre brukar säga; det är ingen sommar utan Stångebro, hoppas bara att de kan fixa varmvatten i duscharna till nästa år.
Klubben hade hela 10 startande i årets Stångebroslag, vi får väl se hur många det blir nästa år.
Depåmorsa/teamchef Kristine Andersson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0