Om Lanzarote

Idag ligger vi mest och latar oss i solen så min uppdatering för tillfället blir lite seg. Men tänkte jag kunde berätta lite om ön iallafall.

Vi bor i delen som kallas Puerto Del Carmen, ifrån våran balkong kan man lätt se över till ön Fuerte Ventura :)
Lanzarote är en ca 6 mil lång och ca 2 mil bred Ö som tillhör Kanarieöarna. Lanzarote är ingen partyö som det är en gång har varit, numera är det Teneriffa som har den stämpeln. Huvudstaden heter Arrecife.



Det finns så otroligt mycket att se här faktiskt, även om ön är rätt liten. Det finns t.ex en tur till Nationalparken Timanfaya där man kan se det spännande månlandskapet som bildades vid vulkanutbrotten på 17- och 1800-talen. I hjärtat av "Montañas del fuego" (Eldens berg) kan man fortfarande få se och känna hur varmt det fortfarande är i den fortfarande halvaktiva vulkanen. Det roligaste är att man får smaka maten som de tillagar med naturlig värme från vulkanen.
Under resten av turen åker man mest runt och får gå ner i olika (sovande) vulkaner och kratrar.

En annan tur åker man nordut. Då åker man förbi Tequise (Lanzarotes gamla huvudstad) och kommer till ö:ns högsta punkt, "Peñas del cashe" som är ca 671 meter över havet. I den här turen får man uppleva mer vackra upplevelser som Haria (de tusen palmernas dal), man får gå igenom en lava-tunnel och grottor med underjordiska gångar.

Och så får man ju inte glömma alla barer och restauranger. Min favoritbar heter Ruta 66 och ligger nere längs La Avenida :) Typ strandpromenaden, och baren är så mysigt och roligt inrett att bara sitta där och titta är en upplevelse.


Hoppas någon känner att ni kanske vill hit ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0