Bilder + Video från Jeep SafariDen här bilden tog jag enbart för min pappas skull ;)


JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

ÅÅÅÅÅH... nu har jag min älskade dator igen!
Så underbart att kunna använda Ä, Å och en massa andra! Det är tammefan som orgasm för mina fingrar! Jobbigt litegranna för nu är jag ju van med att tangenterna sitter på andra ställen så nu har jag problem på mitt egna svenska tangentbord.

Hursom! Nu ska jag försöka fixa till lite bilder så ni får se från JEEP SAFARIN som jag var på i förrgår!


PUSS SOM FAN!! :D

Fest-dags snart?!

Vad orolıg jag blır.
Farfar och farmor har nu varıt har ı 2 dagar och fortfarande ınte hört av sıg. Allt vore sa mycket enklare om jag vısste vılket hotell de bodde pa sa kunde vı hamta dem med free pıckup-servıce. Jag vıll att de kommer hıt NU!

Idag ska jag hamta mın (förhoppnıngsvıs) fungerande dator! Jag hatar att ınte kunna anvanda ett svenskt tangentbord.

Idag hade jag planerat att ga tıll Tom's Gym men jag angrade mıg och tror att jag gar tıll stranden ıstallet.. jag maste försöka fa tıllbaka mın bruna fına farg!

Och nu har Elısabeth och Sılje kommıt tıllbaka! Mınns nı dem? Kadır's vanner (jag vıll ınte veta hur nara vanner de varıt) fran Norge! Sa nu kommer det sakert blı en massa festande den har veckan. Kan blı ratt kul.. jag har ınte festat pa lange nu!Men nu ska jag hjalpa tıll att stada restaurangen (vart mycket stökıgt ıgar) sen blır det FRUKOOOOOOST!!

Pa lagnıng...

Tyvarr blır det ınga bılder ıkvall eftersom mın dator ar pa lagnıng. Jag tror jag sprang runt ı 2 tımmar ınnan jag hıttade en shop som lagade datorer... manga ınternetcaféeer lovade att de kunde fıxa detta problem men nar de val försökte sa funkade det ınte ıallafall. Men ıkvall nar jag far tıllbaka datorn sa ska den vara fıxad.

Hursom.. ar det nagon som vet vad man ska göra at kramp? Jag har haft kramp ı foten hela dagen och nu gar det upp ı vaden! jag börjar blı tokıg!

Puss

En natt pa ett ınternetcafé

Igar natt nãr vı slutade gıck jag och Kadır tıll ett ınternetcafé sa jag kunde anvanda ınternet.. Rãtt som det ãr sa fınns det ınget ınternet hãr pa Norden och mın dator funkar fortfarande ınte.

Men ıkvãll ska jag ta med datorn tıll samma ınternetcafé.. kıllarna lovade att fıxa den at mıg. Sa gullıgt! Da kanske man ãntlıgen kan börja skrıva normalt ıgen!!!

Idag ãr det Mandag och beachparty ıgen! Men jag far ıtne ga pa beachpartyna lãngre bara för att jag har fatt löneförhöjnıng. Da anser de att jag maste vara hãr lıke mycket som dem.. fan :(

OCH JAG ÃR SA NERVÖS!
Ikvãll kommer mın farfar och farmor hıt (om de hıttar) och jag har ınte trãffat dem pa nãstan 10 ar sa det blır en rıktıg överasknıng. Hoppas de blır glada att se mıg jobba hãr...?

Nu ska jag försöka fıxa bılderna och vıdeorna fran Jeep safarın ıgar :) sa vãnta lıte lãngre sa ska nı fa se pa kul saker :)

Jeep Safari ıdag!

Jag tanker skrıva lıte kortfattat varför jag ınte har skrıvıt nagot ıdag. Imorse hade vı ınget ınternet och resten av dagen har jag varıt pa JEEP SAFARI! Det nı...Satan ı gatan vad rolıgt det var!

Klockan 09:00 hamtade Jeepen mıg och kadır och mına norska kunder fran ıgar. Vı akte genom hela Alanya ut tıll Oba.. Vı var val ungefar 10 jeepar sammanlagt som akte tıllsammans och alla hade vattenkrıg nar vı körde om varandra. Dessutom hade vı paparazzies efter oss :) Jag ska försöka lagga ut bılder ımorgon!

Helt arlıgt sa mınns jag ınte alla stallen vı akte tıll och allt vı sag men det har jag ju fılm och bılder som mınnen som pamınner mıg sa fort jag kollar. Allt slutade ıallafall ı Dimçay och kameler!!!


Och nu maste jag jobba.

remember.. ımorgon kommer bılder.

Adress till NordenOj, vilken svar fraga.

Om du vet vart Picasso, Tropical och Oscar's ligger sa hittar du lãtt till Norden, det ãr nãmlıgen pa samma gata. Om du vet vart Mona Lisa ligger sa ser du Norden dãrifran. Norden ãr nãmlıgen den största baren/restaurangen pa gatan :)

MEN om du inte vet nagon av dessa restauranger sa ãr adressen Saray Mah. Şirinevler Sok. 5/a.

Lãttast ãr ju att fraga en taxichaffis ;)


Svar...Hehe, joda det hãnder massor.
Men varje ar i Augusti just de hãr 2 veckorna ãr (tydligen) alltid lite lugna. Det har med semestern att göra, de flestas semester slutar, men mangas semester börjar. Dock inte lika manga.

Sen ser man skillnaden nãr man jobbar hãr med.
Nãr jag sjãlv har varit turist hãr i september sa har jag alltid tyckt att det varit mycket folk, men da har jag ju aldrig sett hur det ãr hãr under högsãsongen. Nu ser jag verkligen skillnaden mellan högsãsong och de lite mer ''lugna'' dagarna.

Hade jag varit hãr pa semester nu sa hade jag tyckt att det varit galet mycket folk, men da hade jag ju inte haft nagot att jãmföra med heller ;)


Günaydin

= godmorgon.
En ny dag börjar och jag har nu infunnit mig pa Norden, ska börja stãda undan fran igar natt. Rutinerna varje morgon ãr att göra rent bordsdukarna, stãlla rãtt alla bord, sopa golvet, svabba golvet, fylla pa servetter, lãgga rãtt alla menyer... Jag ãr sa glad över varan nya helperboy, han hade nãstan gjort allt nu nãr jag kom till Norden. En riktıg klippa till kille maste jag sãga!

Idag och imorgon kommer jag ga som pa nalar, imorgon kommer nãmligen min farfar och farmor hit! Jag har inte trãffat dem pa nãstan 10 ar, och sa kommer de hit helt plötsligt? AAAAGH!!!

I eftermiddag ska jag försöka fixa till mın dators internet sa jag kan skriva med ett vanligt tangentbord igen, anvanda mina bilder och videos...

Nu dags för stãdnıng!

Snabb update innan jag börjar jobbet...

Satan i gatan sa trött jag ãr! Jag ãr ju inte van vid de hãr arbetstiderna lãngre sa minsta lilla ãnrdıng gör ju att man blir galet trött.

Idag fick jag tillbaka mina klãder fran laundry-place, sa nu har jag ãntlıgen rena klãder igen! Jag hatar, HATAR verkligen att tvãttmaskinen ãr trasig, man blir ju handikappad!
Vad skulle ni sjãlva göra om eran tvãttmaskin gick sönder och ni levde i ett land med stãndigt 30 graders vãrme?

sovmorgon och strand!!!

Vad trött jag blir. Min dator har fortfarande inget internet sa det blir lite svart med bilder. Och pa de hãr jãvla turkiska tangentborden sitter ju ingen bokstav som de ska! Jag far leta mig fram hela tiden. Ta t.ex @ som sitter pa bokstaven Q utan att den ãr mãrkt med det...

Idag vart det lite ãndringar i schemat. En av servitörerna salde Dimçay-biljetter igar och da innebãr det att jag fick börja kl.12 idag.. det innebãr ocksa att jag fick lite sovmorgon och en stund pa stranden :)

Ska försöka fixa till mitt internet pa datorn sa fort jag far tag i killen som tydligen ãr duktıg pa det.. om han vagar visa sig hãr :)

Washing by hand is no hit...

Fyfaaaaaan... vad trött jag blir.
Tvãttmaskinen i lãgenheten ãr trasig sa nu far vi lãmna tvãtten hos ett laundry-place eller i vãrsta fall tvãtta för hand. Jag vãgrar att lãmna mina smutsiga trosor till nagon annan, sa idag valde jag att tvãtta för hand.
Men det var OK, det tog bara en timme ;)

Jag tãnkte först ta en bild nãr jag satt dãr pa golvet i badrummet och tvãttade trosor i en liten bytta, men sen angrade jag mig nãr jag kom pa hur det masta ha sett ut i andras ögon, haha.

Jag blir bara mer och mer lik dessa turkiska hemmafruar... men jag kan lova er att jag kommer aldrig tvãtta nagons kalsonger, det kan de fetglömma!

Bilder fran inatt

Jag fixade det hãr med bilder iallafall, men jag vill fortfarande ha hjãlp med ınternet till min dator.
Sa hãr kommer bilder fran inatt nãr jag satt i vattenparken efter jobbet och kopplade av :)


PROBLEM!!!

Jag behöver nog lıte hjãlp.
Mın dator hıttar ınget ınternet hãr lãngre.. jag fattar ınte varför? För 2 dagar sedan funkade det?
Och utan ınternet pa mın dator sa kan jag ınte lãgga ut bılder eller vıdeor.. nagon som vet hur man ska göra för att datorn ska hıtta en ınternetanslutnıng?

Jag tãnkte nãmlıgen vısa er vad jag gjorde ıgar efter jobbet; jag var ı den underbara vattenparken och kopplade av.. Vattenparken ãr nog den mest frıdfulla platsen (natt-tıd) ı hela Alanya, rıktıgt gött det ıstãllet för att ga ut och ta en drınk med de andra. Ãr sa trött pa alkohol sa nı anar ınte.. :)

Och nu ãr det frukost.

Smell you later.

Och om nagon kan hjalpa mıg med mın ınternetanslutnıng sa vore jag tacksam!

Mmmmmums ;)

Nu ãr allt ı sın ordnıng ıgen och hãr sıtter jag nu och ãter fãrsk vattenmelon.
Vı har stãdat hela restaurangen, lagt upp servısen pa alla bord och golven ãr rena.. ı nagra tımmar tıll ıallafall. Innan alla gãster kommer.. ıkvãll ãr det fotbollskvãll ıgen och jag HATAR fotbollskvãllarna hãr, da ãr Norden mer som en sportbar.

Och det vart ıngen strand för mıg, eftersom jag bara har sovıt 4.5tımmar ınatt ıgen sa behövde jag sova nagra tımmar tıll.. rãttare sagt 3.5 tımmar. Sa nu ãr jag fıt for fıght agaın, synd bara att det ãr fotbollskvãll men jag ska ge gãrnet ıallafall. Folket kommer ju tıllbaka för mın skull ;)

Jag kan inte njuta av havet som ni turister...

Nu har jag just njutit av ännu en underbar turkisk frukost med massa färska frukter, grönsaker och goda juicer. Smaskens... Och om 1timme är jag ledig 4 timmar igen och den tiden ska jag spendera på stranden.

Jag förstår inte vad som har hänt med mig? Jag blir sjösjuk för minsta lilla!
Förra året var första gången jag vart sjösjuk på dessa båtutflykter, och för någon månad sen åkte jag ännu en båttur och vart jättedålig. För några dagar sen var jag och Kadir på stranden och han fixade en badmadrass till mig. Jag låg på den 10 minuter och sedan var den dagen förstörd.. hur kan man bli sjösjuk på en badmadrass?Jag vill också kunna njuta av havet som alla andra!

Igår sparkade jag någon...

Ååååh, det är alltid tråkigt när kunder som man har kommit nära in på livet åker hem.
Igår gick jag ut med ett par ifrån Göteborg och tjejen nästan grät när vi sa hejdå, då åkte nämligen hem imorse.

Vi var ute på Latino Club och sedan James Dean, och på hemvägen är jag glad att vi gick den vägen vi gjorde. Vi räddade nämligen livet på en stackars katt som ett gäng idioter till turkar plågade. De kastade upp stackarn i luften, höll i bakbenen och snurrade, tog katten i svansen och kastade runt den... jag är så glad att jag sparkade en av killarna i skrevet, han låg nästan orörlig på gatan mitt bland alla andra som gick där.

Det ska ni bara ha, idioter.
Något jag inte klarar av är deras syn på djur.

Bilder från igår hos Therese :P


Kadir och hans "syster" Therese blandar fina drinkar innehållandes endast Malibu och cola.

En av de norska killarna envisades med att vara trubadur en sväng.


Det var en lugn hemmakväll, mysigt och trevligt folk.


Snart ledig!

Sååå... här sitter jag i värmen och dricker detta underbara äppelte! Älskar´t!
Det är inte ofta vi har lite dötid över men nu har vi faktiskt det så nu tänkte jag ta det lungt.. i typ 20 minuter. Men här är 20 minuter bättre än ingenting.På min lediga tid (som är 4 timmar) ska jag vara på Tom´s Gym.
Min personliga tränare är inte så glad på mig, han vill nämligen att jag ska vara där varannan dag, och jag är väl där kanske max 2ggr i veckan :P Så varje gång jag kommer dit får jag höra "WHERE HAVE YOU BEEN?! TODAY WE´RE GONNA WORK EXTRA HARD!" Men jag gillar honom ändå, det är ju det jag har betalat honom för ;)


Sov 4 timmar inatt...

Åååååh, igår var en kanonkväll här på Norden!
Mycket folk, mycket dans.. och det visade sig att mina tjejer som skulle på beachpartyt kom på fel beachparty! Nämligen Havana Club´s beachparty istället för Robin Hood´s.. attans. Men hoppas de hade kul iallafall :P

När vi slutade åkte vi hem till Therese´s lägenhet (JA! Hon är tillbaka! Det glömde jag kanske att nämna igår och i förrgår?) och vi var 4 norrmän, 2 göteborgare, en turk, 2 stockholmare och så lilla jag från Örebro. Mycket trevligt med dryck och musik.

Kom hem strax efter 4 imorse och var på jobbet 8:30... 4 timmars sömn! Jag är otroligt förvånad hur jag orkar med detta.. och hemma i Sverige klagar man på 8timmars jobb / dag och om man råkar sova 1 timme mindre än vanligt så är hela dagen förstörd?

Ikväll är det göteborgarnas sista kväll här i Alanya så jag har lovat dem att visa dem hamnen när jag slutar inatt. De har inte ens sett hamnen efter en veckas semester!!

Vad snäll jag är :P

STRESS

Men skoja inte vilken hektisk dag jag har haft!
När jag började kl.4 följde jag med ett par på en shoppingrunda och fixade bra priser för dem, och det tog nästan 2 timmar. När jag kom tillbaka väntade två tjejer på mig i baren, för jag skullehjälpa dem till BeachParty-bussen. Bussen kom aldrig så det vart en massa springande fram-tillbaka-fram-tillbaka och till sklut betalade Kadir en taxi åt dem så de kom iväg till beachpartyt tillslut.

På vägen tillbaka till Norden möter jag Ali på cykel som säger att 8 tjejer väntar på mig i restaurangen för de vill ha med mig på shoppingrunda, så det var bara att löpa tillbaka snabbt. När jag kom tillbaka sa de att de ska iväg på en annan restaurang och käka sen gå och shoppa.

Sen när jag väl börjar ta mig i form här på Norden ringer Beachparty-chefen och säger att mina tjejer inte har kommit till beachpartyt? Att de måste ha hamnat på fel beach!

Nu orkar jag inte mer.. haha..
tack för ikväll.

Förklaring...Jag kanske har formulerat mig lite fel i mina åsikter.
Jag gläds inte åt andras olycka. Jag har försökt prata med våran bartender men han vill inte lyssna på mig och det är han själv som satt sig i klistret.

När det kommer till avundsjukan så är det som så att när folk blir avundsjuka på att jag jobbar här och betér sig illa efter det så kan jag inte låta bli att skratta åt det. varför ska de beté sig illa mot mig bara för att de själva inte jobbar? Då är det klart att jag inte kan hålla mig för skratt.
Avundsjuka är bara onödigt.

Hoppas jag har förklarat mig bättre?


Ny vecka här i Alanya...

Måndag och en ny vecka!
Nya förändringar med.
Våran bartender har slutat så jag blir kvar här på Norden. Jag försökte prata med bartendern och förklarade att det är han själv som satt sig i klistret men ändå kan han itne godkänna det och slutar sina dagar här. Han gjorde sin sista dag igår. Visst är det aldrig kul att någon slutar, men jag kan inte påstå att jag är direkt ledsen över att han drar heller. Men visst är det tråkigt att vi inte kom överens eller ens var vänner.

I övrigt så mår jag bra, vindstilla, molnfritt och snart frukost.
Jag har min dator och min chef är inte glad att jag hittade den.
Idag verkar bli en sån där dag då alla är arga på alla :P hihi, sånt gillar jag!

Datorn funnen bakom soporna!

OK, mın dator ar funnen och jag har lagt undan den.
Det vısade sıg att det var varan alskade chef som hade beordrat en helperboy att kasta den ı soporna, men som tur ar sa gıllar alla helperboys mıg och la den bakom baren pa ett stalle som ınte chefen hıttar.

So up your's, deepshit! Haha...
Kan ınte första att vıssa mannıskor alskar att göra andra ledsna, men det basta av allt ar att de far alltıd ıgen senare pa ett lıknande satt, men man vet aldrıg hur eller nar ;)

Sa nu ar jag pa mycket battre humör och jag ska göra kvallen kanon!!

Vısst ar jag posıtıv?!

Vilka idioter man jobbar med...

Oooooh, vad jag hatar cheferna pa det har stallet. En av dem (tror de andra som jobbar har pa Norden) har snott min dator bara för att han inte gillar mig. Visserligen gillar inte jag honom heller nar han alltid försöker anvanda och ta mina saker. Men att ta min dator ar val lite för lagt iallafall? En chef ska val ta hand om sina anstallda, inte upptrada som en jubelidiot?

Men man ser bara vilka mogna personer man jobbar med.

Sa nu ar jag riktigt förbannad och tanker inte uppdatera nagot mer idag.


Idag är det 3 månader...

...sedan jag kom hit första dagen för att stanna i 5 månader. Tänk vad tiden går fort, 3 månader har redan gått och det känns bara som en månad? Snart är det dags att åka hem.. tänk att lilla Marre verkligen har klarat 3 månader.

Precis som jag trodde igår så vart det en kanonkväll. Avundsjuka och jag kan säga att jag inte är speciellt populär bland alla småtjejer som kommer hit. Visserligen bryr jag mig inte så mycket om vad de tror eller tycker, men jag tycker mest att det är roligt.

Igår berättades det att högsäsongen redan är över... REDAN?!
Hur fan kan den redan vara över? Det måste väl fortfarande vara säsong? Det kommer ju fortfarande folk hit, mycket folk! Det var ju bara några dagar som det trötte på turister. Nu börjar det ju bli som vanligt igen med massa folk! Vad deppad jag blir! Jag hatar förändringar... :P


En bra dag trots att jag var sjuk...

Joda... trots att jag var sjuk idag sa har jag fatt valdıgt fina kommentarer. Bland annat att vissa tycker jag borde jobba som reseledare, guıde eller liknande.

Och nu börjar det rulla in folk har pa Norden och jag kanner pa mıg att ikvall kommer bli en bra kvall.. Mycket avundsjuka kommer handa ikvall, mycket drama... mina favoritkvallar ;)

Flytta bakom baren kanske?

Jag får be så mycket om ursäkt igen.
Idag har jag inte uppdaterat av den anledningen att jag är sjuk.
Hes, förkyld, ingen röst, hostar...
Jag har legat i lägenheten hela förmiddagen, vaknade av att Kadir kom hem ifrån Norden och hade med sig frukost. Vad gulligt gjort! Sen la jag mig för att sova igen och vaknade 15:50.. 10 minuter innan jobbet börjar.

Så jag flög upp ur sängen, kastade mig in i duschen i 2 minuter och sprang till Norden.
Sen kom 3 svenska killar och hämtade mig och tog med mig på en shoppingrunda så idag har jag tjänat 40 lira extra :)

Det är i stort sätt allt som har hänt idag.

Egenligen skulle man kunna flytta till rummet bakom baren här på Norden, vi gör ju i stort sätt allt här iallafall:
Sover ibland, äter, dricker, duschar, borstar tänderna, byter om, sminkar sig... Varför inte lika gärna flytta hit? ;)

Dagen i bilder

Mitt visum är klart! Jag får min blåa bok om en månad och under den här väntetiden får jag inte lämna Turkiet, då får jag skapliga böterna. Inte för att jag har planerat att lämna Turkiet än men nu får jag ju inte ;)


Personalfrukosten här på Norden:
Kaffe, ägg, gurka, tomater, oliver, honung, sylt, smör, pasta (brödet heter pasta), ibland även pannkakor.

Stranden.


Och en liten överaskning när jag kom tillbaka till Norden.


I win !

Ååååh, vi har just avslutat en långfrukost på över en timme här.
Jag har faktiskt fotat frukosten men insåg att jag inte tog med mig kabeln ifrån lägenheten, hihi. Vi hade frukostgäst med oss, min favoritturist och gaykillen Mats. Jag förstår inte att alla turkar raggar på honom bara för att han är gay? Bara för att han är gay betyder inte det att han tänder på allt och alla? När ska turkar se något utanför det lilla de vet?

Igår försökte jag prata med våran bartender men han vägrar prata med mig. Rent ut så sa han bara "Don´t worry, Monday is my last day. I quit." Do I care? NO, jag försökte iallafall prata med honom och vill han ta den enkla vägen så go ahead! ;)

Hursom.. nu börjar snart min Bos Saman (lediga tid) och den ska spenderas på stranden.

It´s me or him!

Sådär ja! Nu är allt klart med mitt visum, det sista är nu att gå till polisstationen med alla papper så är det klirrat!
Varför har det tagit mig 3 dagar att fixa mitt visum?
För att alla ställen man måste få papper och påskrifter ifrån ligger såklart inte på samma ställen, och gärna med flera kilometer ifrån varandra, och i denna värme orkar man faktiskt inte springa fram och tillbaka till alla ställen flera gånger om dagen.

Nu är det såhär också, att våran älskade bartender vill att jag ska få sparken och jag vill inget annat än att han försvinner ur min åsyn. Han hotar med att sluta men gör det aldrig, och han säger till allt och alla att han vill att jag ska bort härifrån.

Det är en liten kul tvist det här faktiskt. Han kan inte få mig sparkad, då det blir han som får sparken istället. Däremot om han vägrar lämna restaurangen så går jag härifrån självmant och börjar på Panderosa istället. De vill ju fortfarande ha mig där :) Tänk att en liten bartender kan ställa till med så mycket saker när det är han själv som satt sig i klistret.

Hursom, ikväll ska jag inte bry mig om honom och ha en bombakväll!

Visum + Tom´s Gym = funkar inte.

Idag är det varmt.
Förjävla varmt.
Jag svettas.
Och jag svettas i normala fall ALDRIG.
Inte ens om jag sitter i en bastu.
Så det är varmt.

Snart ska vi fixa klart alla papper för mitt visum, och det kommer (säkerligen) ta hela våran lediga tid bara för att jag har planerat att gå till Tom´s Gym efteråt. Men som jag sagt förut; man kan aldrig planera något i Alanya. Planer går åt helskotta.

Och nu är det frukost så vi hörs väl senare :P

Puss

Visumet snart klart!

Sådärja... nu är det mesta fixat inför mitt visum.
Det som återstår nu är att gå till ett Changing Office och få en påskrift att jag har växlat in 1000 dollar, (som egentligen bara är 10 lira) sedan skicka mina blanketter till något ställe som jag inte riktigt fattade vart det ska.
Men Sandra hjälpte mig jättemycket idag, hon var en ängel. Hon tog mig till fotocentralen så att jag fick ta "visumfotografier" och sedan till polisen för att få mina blanketter, hon hjälpte mig även att fylla i papprena.

Vi åt sedan pannkakor här på Norden igen, riktigt mysigt. Och hon bjöd hem mig till hennes lägenhet med pool!
Så istället för att ligga på stranden varje dag så kan man ligga vid poolen som dessutom är liiiiite svalare än medelhavet :P

Och för att ta oss till fotocentralen gick vi åt helvete långt åt ena hållet, sen till polisstationen som låg åt motsatt håll, man kan nog påstå att vi har tappat några gram vätska idag ;)

Och nu ska jag in till en kuaför här brevid och få fransk manikyr :P

Idag är en viktig dag...

Idag ska Sandra (f.d Picassotjej) hjälpa mig med mitt visum, så att jag får stanna hela min tid här i Alanya, till slutet av Oktober. Så kl.12:00 bär det iväg till polisen!


Den "blåa boken".

Jag uppdaterar senare, för nu är det frukost, lite städning i restaurangen och annat kraffs innan Sandra kommer.


Just nu:

Väder: Molnfritt, kvavt och runt 40/45 graders värme.
Musik: Papa Winnie - Rootsie Boopsie (You are my sunshine)
Dricker: Isvatten.
Klädsel: Svart kjol och svart linne, högklackade skor.
Gäster: 3 bord.
Antal som jobbar: 5st, (bartender, en helperboy, 3 servitörer)
Mat: Kebab (eftersom personalmaten idag var lever)


Imorgon fixar jag mitt visum

Sådär ja!
Nu har jag pratat med Sandra (en stockholmstjej som bor i Alanya lite då och då) och imorgon ska hon hjälpa mig att fixa visum så jag får stanna i Alanya 2 månader till. Tanken var först att jag skulle åka hem en månad, jobba och sedan åka hit med mamma igen i september men det blir ju dyrare än mitt visum!

Jag hoppas verkligen att ikväll blir som vanligt: dvs fullt med folk i restaurangen. Igår var det ju värdelöst igen.

Hehe, jag tänkte på det här med slakten, det är ju inte slakt egentligen utan Kurban, en fin grej för muslimer (men för mig är det barbariskt). Om man tar blod ifrån det offrade djuret och sätter i pannan på sig själv så ska det tydligen bringa lycka.

Jo, verkligen vilken lycka vi har haft nu i 2 dagar; INGA KUNDER!!!
Säger väl en hel del ;)

Hehe, men det resulterar ju i att man får gå ifrån tidigare :P

En natt på stranden...

Günaydin!
Nu sitter jag här och väntar på frukost.. denna underbara turkiska frukost! Jag kommer nog aldrig tröttna på den :P

Inatt när vi slutade (00:30) så gick vi till stranden, la ut handdukar, tände ljus, drack och hade massa snacks med oss. Vi satt där till kl.04:00 imorse och nu är vi här igen, 08:30 och jobbar. Det var så himla mysigt och jag lovar, jag hade kameran med mig men när jag väl skulle fota så insåg jag att batteriet som vanligt är slut. Typiskt...


bild lånad från mr. google


Det jag tyckte var lite komiskt med att sitta på stranden mitt i natten var att alla runtomkring oss hade sex.. och de var inte diskreta heller! Det var ljud, doggystyle, hoppande och massa stönanden. Pinsamt... Men vi njöt av varandras sällskap iallafall :)


Varför kan jag aldrig hata?

Att jag aldrig kan vara riktigt jävla elak alltså.. jag hatar mig själv för att jag inte kan vara elak.
Personen som utförde hemskigheterna igår ligger idag på sjukhus för en operation han gjorde imorse. Jag har precis varit och hälsat på honom, och jag tyckte synd om honom? Jag förstår mig inte på mig själv.

Hursom, det är rätt så dåligt med folk ikväll med, men det börjar ordna upp sig, såhär framåt småtimmarna.

Men jag slutar om 45 minuter och då ska jag tammetusan inte bry mig ett smack om varken sjukhus, hemskigheter eller annat kraffs. Jag ska bara tänka på mig själv :P

Sorry, I love you - but I love me more ;)

Sista minuten till Sverige?

Idag har jag bråkat med våran kära bartender och jag måste säga att jag har tröttnat på honom. Ibland funderar jag starkt på att ta en sista minuten hem till Sverige igen, bara pga honom och hans skitsnack.

Och jag kan lova er att det här är sista gången jag åker till Alanya, nästa gång jag reser utomlands eller ska jobba utomlands så blir det inte Turkiet iallafall. Nu har jag varit här 5ggr och det känns som att jag kan allt och har sett allt här nu.

Nästa resa var väl planerad till Jamaica, eller hur var det? ;)

Värst vad mycket klagoinlägg jag har gjort nu de här 2 dagarna. Hehe, men även i paradiset kan man bli irriterad när man umgås med samma personer hela tiden.

Frukost !!!

Nog om denna jävla slakt som skedde igår.

Idag är nya tag, nya utmaningar och en ny jobbdag. Ikväll ska jag visa dem vem det är som drar mest folk och vem det är som jobbar bäst med att få kunder till Norden.
Inte ens han som jämt påstår att han drar mest folk hade en ursäkt igår.. känns rätt så bra ;) Damn I´m good!

Från klockan 12:00-16:00 har jag ledigt och idag är det sådär äckligt varmt så jag ska till stranden och försöka få tillbaka min fina bruna färg som håller på att försvinna. Förtusan, för en månad sen vart jag kallad neger, nu ser det ut som att jag bott i Sverige igen. DÅLIGT.


Dags för frukost ;)


Svar...Jag är starkare än så.
Jag ger inte upp pga slakten som hände igår.
Jag åker inte hem till Sverige redan, jag har sagt att jag ska stanna till slutet av Oktober och det ska jag göra också.


Det måste allt ske värre saker för att få mig att åka hem tidigare.


Norden need its restaurantflower...

Vad var det jag sa?
Den här restaurangen behöver mig! Titta bara på igår..
Jag jobbade inte på hela kvällen och det resulterade i katastof. Vi hade bara 10 bord på hela kvällen och i vanliga fall har vi nästan 40. De tog fel beställningar, gav fel mat, alla var arga på varandra och det var allmänt dålig stämning. Ingen kunde koncentrera sig på det de gjorde.

Jag t.o.m hörde bakom baren när de gjorde fel, när de började tjaffsa och skyllde på varandra. Men jag brydde mig inte. Jag nästan njöt av att höra hur mycket som gick fel, pga att jag inte var där.

Efteråt sa de något om att jag sprider glädje i restaurangen och att allt gick åt helvete bara för att jag inte jobbade och yada yada. "Just one night you didnt work and look what´s  happened, it´s like you took everybodys energy away." Kan hända ;)

"You are our restaurantflower" får jag höra nästan dagligen från alla. Kanske dags för ännu en löneförhöjning då? ;)

Jag vill hem...

Här ligger jag - bakom baren fortfarande och vägrar jobba.
Jag ser bilden av slakten framför mig, jag hör chefens röst skrika "DON´T LOOK!" Jag hör Kadir´s röst skrika "YOU WILL ALWAYS REMEMBER THIS IF YOU LOOK!" Jag känner fortfarande i axlarna hur Ali drar bort mig därifrån medan jag står i chocktillstånd - vilket resulterar i att jag fortfarande gråter.

Ute i restaurangen/baren har vi "CHA CHA"-showen och jag känner inte ens en dragning ut till restaurangen. I vanliga fall så älskar jag att vara med och dansa, spexa, få alla att titta på MIG och dra med mig så mycket folk jag bara kan.

Men ikväll får ni kalla mig tråkig.Jag vill bara hem till Sverige just nu.


Inget jobb för mig ikväll.. Inget Norden Live.

Jag kan inte jobba ikväll.
Jag är helt förstörd efter denna grymma slakt som skedde tidigare ikväll. Jag har gråtit i stort sätt hela dagen och är fullständigt utmattad, och jag vägrar att jobba.

Så till tjejen som skulle få se Norden Live ikväll - jag ber om ursäkt. Men jag lovar att jag kör igång webcameran imorgon, samma tid! Hoppas du förstår...

Många tårar fällda idag...

För det mesta så gillar jag den här kulturen här i Alanya. Men man ser många omänskliga saker också.
Som t.ex. när de tänker slakta ett djur för att det hör till när man har gjort en affär med någon.

Jag kan säga er att idag har det fällts många tårar över detta djur som står här och väntar på sin slakt, jag fattar bara inte hur man kan göra en sån sak bara för att man har gjort en bra affär? Jag mår riktigt jävla dåligt över det här faktiskt.
Och de tillåter sina barn kasta sten på djuret nu några timmar innan slakten ska ske.. varför plåga djuret?

Är muslimer inte människor innerst inne?


Behöver jag säga mer än att jag älskar mitt jobb?


ingen rubrik denna gång...

Just nu hinner jag inte uppdatera så mycket.
Vi förbereder för ikväll och jag försöker fixa till en bra video från våra bästa kvällar.. det tar lite tid!


Och glöm inte - ikväll är det Norden Live via webcamera!

Vinn Norden Live

Jag tänkte dra igång Norden Live via min webcamera ikväll igen, men eftersom det är Lördag så väntar jag till imorgon eller Måndag. Men jag säger så här, den första som kommenterar det här inlägget att den vill vara med i tävlingen om Norden Live får min msn och en helkväll framför datorn. Min laptop står i baren och filmar ut i lokalen så att ni ser alla galenskaper som händer och alla galna gäster vi får.Så vill du se livet i en bar här i Alanya, eller vill se hur Norden är så skicka en kommentar.


Queens Garden

Men jag ber väl så mycket om ursäkt att jag inte har uppdaterat idag.
Men jag var på partaj med 9 gäster (norsktorskarna) ifrån Norden igår. Vi var på Queens Garden och fyfåglarna vad roligt det var. Bardans, högtrycksluft under kjolarna, Long Island Iced Tea... what else?

Kom hem kl.05 imorse och började jobba kl.08:30... inte helt ok.
Jag var fortfarande full när man infann mig på Norden imorse så jag gjorde inte många knop, för att vara helt ärlig så låg jag bakom baren och sov :P Frukosten smakade inte mumma som den i vanliga fall gör, och av någon konstig anledning så hade jag krämpor i magen. Why? :P

Anywho så har jag lite roliga videos från igår, så nu ska jag sätta mig och arbeta med dem.. så de kommer upp här i bloggen när de är klara. Ha tålamod.

 


Helperboys sökes :P

Jag kom på en sak nu.
Vi har inga helperboys!
Tre har fått sparken, en annan kommer tillbaka imorgon, den tredje är för lat för att göra något, en har gått in i armén... så nu får vi servitörer göra deras jobb också! Fast jag har sagt att jag vägrar städa toaletterna och det slapp jag faktiskt. Just nu för tillfället hjälper jag till med att plocka fram tallrikar och sätt upp en snygg servis innan alla turister stormar stället och får det att se ut som ett bombnedslag.

Så nu jobbar jag extra mycket, och ändå är det jag och Kadir som drar mest folk! Fyfan vad vi är bra :P

Jag avbryter min Ramadan!

Ååååh, jag har verkligen inga krafter kvar!
Jag var tvungen att avbryta min Ramadan (efter bara 3 dagar, åh så dåligt!) eftersom jag vart så otroligt vrålhungrig efter att jag varit på Tom´s Gym. Först tyckte jag att det var helt OK på Tom´s Gym, mycket folk där men självaste Tom gick till moskén (som han gör varje Fredag) och kom tillbaka ca 15 minuter innan jag skulle duscha. De sista 15 minuterna var nog det jobbigaste hittills.
"15st x 2! 20st x 2! 50 pushups on each arm! I´m counting!" -Jag trodde jag skulle gråta. Men så är det väl med en personlig tränare. Men han är underbar iallafall!

Och jag var så satans hungrig så det blev en kebab ifrån Kasikara! Ååååh mat har väl aldrig smakat så bra mitt på dagen förut?!
No more Ramadan for me!

Idag är det Friday the 13th...

...och det kunde man ju ha räknat ut med lillfingret för idag började jag 08:30.

Nu intar jag dag 3 med ramadan!
Återigen så åt jag bara en gång inatt, tidigt igår kväll dessutom.
ATT JAG INTE LÄR MIG?! Nu är jag ju sådär flåshungrig igen...

Igår var en galen kväll här på Norden igen. Jättemånga ville ha med mig ut på partaj.
Först var det ett gäng svenskar (8 pers) som var här för första gången och ville ha med mig ut till Panderosa. Sen var det ett gäng norsktorskar på 7 pers som ville ha med mig ut, och de slutade aldrig fråga heller! Hihi... Men jag lovade att jag kan följa med dem ut inatt istället. Så kl.00:00 kommer de hit och hämtar mig...

Och idag ska jag dessutom till Tom´s Gym, men man ska väl inte räkna med att man får med sig någon av grabbarna härifrån inte.. Men men, jag blir fit iallafall!

Om 5 minuter = MAAAAT!

Sådär ja.. om 5 minuter får vi äntligen äta mat!
MAT!
Jag har klarat mig ännu en dag med Ramadan, ingen vätska och ingen mat.
Fasiken, jag börjar bli riktigt stolt över mig själv, jag trodde inte jag skulle klara första dagen ens.

Och jag bara hoppas på att ikväll blir en lika lyckad kväll som igår, då tänker man inte på varken vätska eller mat.

Imorgon tror jag att jag börjar jobbet 8:30 på morgonen, och sen ledig 4 timmar på eftermiddagen. De 4 timmarna ska spenderas på stranden! Jag håller ju på att förlora all färg jag en gång hade! Vad är det här?!

 


About last night...

Jag glömde ju berätta om gårdagen! Eller gårkvällen... (?)
Jag sa för några dagar sen att vi hade haft den bästa natten någonsin.. men kvällen igår slog den förra kvällen med storsteg! Jag tror Norden hördes över hela området och satan i gatan vilket ös det var. Alla borden var fulla, alla dansade ochbjöd på sig själva.. Och den här gången var det inte Big Boss som strippade på bardisken ;)

Lätt den bästa natten, synd att jag inte hade kameran med mig.

Nu börjar andra dagen med fasta!

Japp, andra dagen med Ramadan och jag var ju inte direkt smart igår.
Jag drack säkert 2 liter vatten (i vanliga fall dricker jag bara 2 glas) men jag åt bara en gång under hela natten. Så jag åt bara en gång på mer än 24 timmar.. kanske inte så jättesmart när man inte får äta något under hela dagen.

Hursom, idag tänkte jag att jag skulle till Tom´s Gym, men jag vart lite försenad imorse (sisådär 25 minuter) så jag tror inte jag får gå ifrån. Typiskt.. och undra hur mycket kraft man har i kroppen när man inte äter pga Ramadan?

Så nu ska jag sätta mig och plugga turkiska istället.

Någon av mina läsare här i Alanya som är duktig på grammatiken eller som kan ge mig något bra tips man ska tänka på?

Första dagen med fasta avklarad!

Äntligen MAAAAAAAAAAAAAAAAAAAT!!!
Jag har inte druckit eller ätit något på hela dagen och äntligen slog klockan 19:00, jag befann mig nog vid matbordet först av alla :D Och 3 stora glas med körsbärsjuice slank ner på 5 röda.

Men nu har jag massa energi för den här kvällen och nu är det ju fritt fram att äta ända tills imorgon bitti kl.05:00.
Så ikväll ska jag vara BOMBA igen och riktigt ge gärnet här på Norden.Tror ni att jag klarar imorgon också?

Jävla Ramadan...

Åååååh, klockan är bara 15:00 och här sitter jag, utan frukost och utan vatten och en chef som är arg på mig för att han inte får använda min privata laptop (skaffa din egen för f*n). Idag är allt i Alanya ett rent helvete. Alla är sura på alla.. kan det bero på att alla är hungriga och på dåliga humör för det?

Jag kan bara tala för mig själv och jag rent ut sagt HATAR det här med Ramadan, efter bara en dag. Jag förstår inte hur muslimer kan göra något sånt här mot sig själva, mår de bra utav det? Eller tror de på rent allvar att de kommer till ett himmelrike för att de inte äter mat? Jag förstår det inte.. eller handlar det om att kontrollera sin egen kropp? Oooja vad man kontrollerar den när man kollapsar av hunger.. verkligen.


Nu har jag uttryckt mig. Tack för ordet.


Och JA, jag är på dåligt humör.

Vi festade ju igår...

...men innan vi gick till Latino Club så jobbade vi såklart. Jag hade mitt eget bort med 4 holländare som gjorde i princip allt för mig. Jag glömde kvar mitt block och penna, och när jag kom tillbaka för att hämta det hade jag fått både e-mail och telefonnummer. Riktigt gulligt, och de väntade på mig inne på Latino Club men där drog jag gränsen, jag låtsades att jag inte såg dem.Som jag sa förut, holländare är inte kloka! Men de är mina favoriter iallafall, love you all!


Första dagen med Ramadan...

...och jag är FLÅSHUNGRIG!!!
Vad fan har jag gett mig in på?
Vi var ute och festade inatt och kom hem runt 5, men inte åt vi någon frukost?!
Och nu får jag inte äta eller dricka något förren efter 7 ikväll!

Och jag törs nog lova er detta; jag kommer fläska i mig all mat jag kan hitta när klockan slår 7! :D


GE MIG MAAAAT!!


Norden Live via Webcam TONIGHT

Jajamen, eftersom det vart ett litet missförstånd förra gången jag hade tävlingen om vem som skulle få se Norden Live via min webcamera på msn, så ska jag ha det ikväll igen och eftersom förra omgångens vinnare (Håkan) inte har fått sett något än så är det fortfarande han som ska få se Restaurang Norden Live!

Så klockan 20:00 svensk tid (21:00 turkisk) kör jag igång min msn med webcamera igen så att Håkan får se hur livat det är på Norden, här i Alanya.


Ikväll är det feeeeest!

Imorgon börjar som sagt Ramadan, och eftersom jag befinner mig i Alanya i så pass lång period (som 5 månader) så ska jag prova och se hur länge jag klarar av det. Ramadan/Ramazan innebär bl.a att man inte får äta eller dricka något under dagtid, mellan 05:00-19:00 på kvällen. HUR SKA JAG KLARA MIG?

Så ikväll ska vi ut och fira för sista gången innan det är för sent!
Som Kadir sa för några veckor sen: "SOON IT´S RAMADAN, DRINK!!" -och imorgon är det dags.

Kommer jag orka gå upp kl.5 för att äta frukost?

Imorgon är det Ramadan!

Det ni.. imorgon börjar livet utan mat, dryck... HUR SKA JAG KLARA MIG?!
Jag måste gå upp före kl.5 varje morgon för att äta frukost och sen får jag inte äta/dricka något igen förren efter kl.19:00.. Ååååh, varför sa jag att jag skulle ta Ramadan?!

Är det någon av mina läsare som ska ta Ramadan/Ramazan?


Svar till Sandra:
Tom´s Gym ligger längs Atatürk-street, på vänster sida om man går mot hamnen.
För en månad kostar det 85 lira och då får man vara där exakt hur mycket man vill.

Det är ständigt 18 grader i lokalen och det finns två våningar.


Min personliga tränare här i Alanya:Mina läsare från Örebro kanske känner igen den här karln? Han har nämligen jobbat på Friskis och Svettis.

Jag trodde verkligen han skulle ta död på mig idag.
2 timmars kondition blandat med styrketräning med muskler som jag inte trodde jag hade.. Vi tränade överarmar, rumpa och mage, även lite lår.

Jag måste tydligen gå dit imorgon igen annars kommer jag få världens träningsvärk.


NU SKA JAG!!!

Idag SKA jag till Tom´s Gym.
Idag är det öppet.
Jag har maximal mensvärk men det ska fanimej inte hindra mig, nu har gymmet blivit uppskjutet i nästan en vecka och lite mensvärk ska inte kunna hindra mig! Absolut inte...

Igår var nog den bästa kvällen någonsin här på Norden, allt folk från alla bord var med och dansade så det fanns nästan ingen plats för någon att stå på. Det var verkligen smockat :P En norsk familj med två tonårstjejer ville ha med mig på banana-boat idag men jag förklarade på det finaste sättet jag kunde att jag inte kan vistas på stranden på ca en vecka.
Tur att det var tjejer så de förstog problemet, hade det varit en karl hade jag vart tvungen att berätta in i minsta detalj innan han hade fattat.

Hursom.. nu drar jag till gymmet!

Maximal otur?

Jag har sagt det förut och jag säger det igen; att planera något i Alanya går inte.

I förrgår skulle jag ha gått till Tom´s Gym, men eftersom jag spenderade alldeles för lång tid med att leta efter de perfekta skorna så hann jag inte.
Igår var jag sjuk.
Idag gav jag mig FAN på att inget skulle hindra mig.

Jag tog mina kläder.
Jag tog mina skor.
Jag tog med pengar.
Jag gick iväg.
Jag stog utanför Tom´s Gym.
.....................
Tom´s Gym var stängt.
STÄNGT!
Alla Söndagar.

Jag ska aldrig mer planera något!

Tjingeling!

Nu drar jag till Tom´s Gym!


Live från Norden igår... = mitt fel.

Jag måste väl be så mycket om ursäkt till Håkan Bråkan som skulle få se Norden Live via min webcamera igår.
Jag glömde ju totalt bort att den turkiska klockan är 1timme före svensk tid, så när klockan var 21:00 här och han inte var online så gav jag upp. FÖRLÅT! Du kan få se ikväll istället om du vill?!

I övrigt så mår jag mycket bättre idag, tackar som frågar ;)
Så idag ska jag till Tom´s Gym och inget kan stoppa mig!


Jag mår bara bra, men...

...för övrigt har jag varit sjuk idag!
Kom hem 04:30 imorse och jag är inte bakis kan jag meddela!
Kände mig hängig redan igår kväll och sov med högsta volymen på fläkten i sovrummet så jag såg inte ut som miss Universe direkt när jag vaknade; håret var svettigt och stog åt alla håll och kanter, smink i halva ansiktet och förbannad över att killarna inte kan låta bli mina underkläder!

Ikväll är det Norden Live för er som missade tävlingen igår, och det är Håkan som skrev första kommentaren så han får en helkväll framför datorn.
Fast jag borde nog ha vetat bättre än att ha tävlingen en Lördag.. vem sitter hemma framför en dator en Lördagkväll? TV:n kan jag förstå, men datorn? :P

Nästa gång har jag tävlingen mitt i veckan istället.

Och vinnaren äääär...

...HÅKAN!
Men räknas det som tävling om det är någon man känner som är först med att kommentera och den personen vinner?

Hursom så var han iallafall först och JAG MÅSTE HA DIN MSN!!! Maila mig eller få tag på min msn på annat sätt (hah!) och var online ikväll kl.21:00! Det är dags för Norden Live!


Live från Norden!

Jag ska ha en liten kul grej här tänkte jag.

Den första som skriver en kommentar får min msn (om ni inte redan har den) och en helkväll framför datorn genom min webcamera, livefilmat härifrån Norden, från baren ut i lokalen så ni får se hur livat det är när vi showar och dansar.

Det vore väl något?

Jag kör igång min msn med webcamera imorgon (Lördag) kväll kl.21:00, och innan dess så ska jag ha din msn och du vara online så att du/ni kan få ta del av Norden Live.


Jag har läsare i Alanya...!

I förra inlägget skrev jag någon om mina läsare här i Alanya.
Jag har faktiskt en hel del läsare här (svenska och norska vad jag vet) och det är skitkul.
En del av er är dryga som fan och stirrar med dödsblickar när man möter er på gatan, men de flesta av er är hur gulliga som helst, och hälsar alltid när man möter er.

För en månad sen ungefär träffade jag en svensk tjej som var hur trevlig som helst och hon tipsade mig om hur jag ska göra för att förlänga mitt visum här i Alanya så jag får stanna till Oktober osv...

Och idag lunchade jag på en restaurang nära Palmiye Beach (mitt älskade hotell) och servitören talade om att hans flickvän läser min blogg. Alltid kul :P


Att hitta de perfekta skorna är inte lätt...

Åååååh, jag hann inte med något tränande idag. Först av allt så var jag ju tvungen att köpa ett par träningsdojjor, (jag kan ju inte träna i mina Burberry´s!) och det tog över en timme att hitta de perfekta skorna. När jag väl betalade för mina Nike så gick jag till Tom´s Gym men självklart var han inte där utan var i någon moské för idag är det någon speciell Fredag för muslimer.

Så jag gick tillbaka hem och tänkte att jag ska försöka gå in skorna lite och till min fasa så var skorna för stora.
I affären satt dem ju som gjutet! Jag fattar inte...? Kan fötterna svullna upp SÅ mycket under dagtid?

Bara att byta dem imorgon igen, de kostade ju bara 30 lira! (tur att man har kontakter, annars hade det blivit ett helt annat pris)
Någon av mina Alanya-läsare som vill med? ;)

Idag börjas det...

(Vart inget Panderosa igår!)

Åååååh.. efter jobbet igår gick vi till Kasikara (svenska tangentbord har ju inte den där lilla flärpen under S-et, men det uttalas"Kashikara") som är en typisk turkisk restaurang, bara turkar och inga turister. Well, jag ser mig inte som turist längre ;)

IDAG ska jag till Tom´s Gym!! Ska bli så grymt härligt att börja träna igen och framförallt roligt! Så kl.12:10 SHARP ska jag infinna mig hos Tom och påbörja min snygga kropp ;) Passar ju lagom bra till Ramadan som snart infaller också, när man inte får äta eller dricka något dagtid!


Utgång ikväll istället?

Haha, det är lite kul det här med Panderosa. Ikväll är det planerat att vi ska ut dit, Johanna, hennes kompis och jag. Man vet aldrig om vi kommer iväg eller inte men man kan ju hoppas.

Så jag pratade med Recep på Panderosa, och han tycker att varje gång jag har varit där så röjjer jag till ordentligt och ställer till med en riktig scen.. Så det sista han skrev till mig innan jag loggade ut från msn var "come nice, stay nice and drink nice..." HAHA, jag kunde inte låta bli att skratta! Undra vad han menar med det? :P


Så, nu ska jag jobba och tjäna pengar i 3 timmar sen är det paaaarty all night long!

Everybody knows Marre in Alanya...

Något som är rätt kul med att jag har varit här länge nu är att ALLA andra restauranger, butiker och Travel Agencys vet att jag jobbar på Norden. Idag försov jag mig en timme och sprang som en jude hela vägen från lägenheten till Norden och alla restaurangägare som jag mötte på vägen skrattade och pekade på sin klocka med meningen om att jag var försenad.
Snacka om att de håller koll på vilka arbetstider jag har! :D

Idag är det tokmolnigt så alla hoppas på regn, åska och storm. Men som vanligt så har väl alla fel och solen börjar skina vilken timme som helst...

Nu har jag jobbat stenhårt i en timme (ätit frukost) och nu är klockan efter 12, så nu har jag ledigt i 4 timmar till :)
Hörs!

Bilder från våran Swedish Night:Johanna with Milk: vodka,mjölk och iskaffe.

SKÅL.


Nu ska jag börja på Tom´s gym!!

Jag har hittat ett gym som jag börjar på om två dagar, nämligen Tom´s Gym!
Jag börjar där om två dagar med en personlig tränare som har överarmar liknande stenbumlingar! Jag hade kunnat börja imorgon men då ska jag till Dim River med 18 gäster från Norden, så jag kommer nog vara skapligt trött när jag kommer tillbaka. Jag börjar med att köpa ett månadskort för 85 lira, (425 svenska kronor) och då får jag vara där varje dag, när jag vill mellan 09:00-22:30.. PERFEKT.

Och jag lovar, när jag kom in på Tom´s Gym så var det som att komma till Antarktis, det var iskallt i lokalen! Så kall luft har jag inte känt på över två månader nu.. and I loved it!

Bilder!

Här kommer lite goda och blandade bilder från när Mimmi var här:

Gårdagens citat:

"Vem då? Hon med huvudduken?"Vi hade besök av såna igår här på Norden :P


Skapligt bra!

Det vart inget Panderosa igår, var alldeles för mycket folk här på Norden och jag njöt av att jobba igår. Var så roligt, och av någon konstig anledning så stannar gästerna längre om kvällarna/nätterna nu.. hmm, vad kan det komma sig? ;) Kan det vara som så att cheferna här har börjat lyssna på en liten marre om förändringar?


Hursom så kom jag ifrån Norden kl.03:15 inatt och var här kl.08:30 imorse.. i min hjärna blir det ungefär 5timmars vila :)


Utekväll !!!!!!

Ikväll ska jag och Johanna eventuellt till PANDEROSA!

Fast det beror på lite när jag får gå ifrån Norden såklart, men vi har planerat förfest i hennes lyxlägenhet med all sprit som vart över sedan våran swedish night, med andra ord lär kvällen bli galen. Hon gjorde en specialdrink till mig; vodka, mjölk och iskaffe (frappe på påse) och SATANS I GATAN vad gott det var! Vi kallar den Johanna with milk.


Holländare är inte kloka...

Efter 10 veckor här i Alanya har jag för första gången provat på turkiska pannkakor! :D MUMMA säger jag!


Jag måste få tala ut om våra gäster här på Norden. Alltså många chockerar verkligen oss som jobbar på såna här restauranger. Ta bara förra veckan t.ex när jag vart erbjuden trekant!

Den här veckan har det varit två tjejer och två killar (två par) från Holland här och de har varit på Norden varje kväll. Och jag måste bara fråga; är det normalt att ragga på en bartender när man har sin pojkvän brevid sig, och dessutom be sin pojkvän att gå fram till bartendern och be honom ge sin flickvän lite uppmärksamhet för att hon är upp över öronen kär i honom? Och att dessutom pojkvännen gjorde allt detta utan att bli ledsen eller ens tycka att det är oacceptabelt?

Jag menar.. om jag är på semester med min pojkvän så skulle jag väl aldrig säga till honom att "jag gillar bartendern. Jag vill ha hans uppmärksamhet. Kan du fixa det?" Och senare visade hon bilder i sin kamera från semestern och hälften av alla bilder var på bartendern.

Är det bara jag som inte fattar grejen?

Turkiskt bad...?

Hamam?
Släng skiten i väggen, här snackar vi turkiskt bad utanför Norden:Riktigt skönt med iskallt vatten mitt på dagen ;) Speciellt när vi har rekordvarmt!


Måndag

ÅÅÅH vad skönt det var med 4 timmars ledighet istället för bara två, skillnaden kändes verkligen.
(haha, en annan är lycklig över 4 timmars ledighet medan ni i Sverige jobbar 8timmar och har helgerna lediga)

Måndag idag och det är beachparty!
Jag står i valet och kvalet om jag och Johanna ska gå dit. Visst är det jättekul men jag känner ändå att jag har varit på en hel del beachpartyn nu och de börjar tappa gnistan... om det inte vore för gratis alkohol så hade jag nog inte gått dit.
Och nästa vecka kommer ju Johannas väninna hit så kanske bättre att vänta med beachparty tills då istället?


Och det ääääääääär bara för fruktansvärt varmt.
Många av mina vänner hemma i Sverige vet att jag aldrig ALDRIG svettas men här kommer knappt ut ur duschen förren man har bytt ut duschvattnet till kroppsvätska.. HAH, me like it.


Rekordvarmt

Igar hade vı rekordvarmt har ı Alanya :)  Mınns ınte vad de sa att det var ı solen men 47 grader ı skuggan ıallafall... nastan sa jag ınte vagar tanka pa hur varmt det var ı solen da eller hur fuktıgt det var!

nu har mına arbetstıder andrats sa nu jobbar jag fran 8:30-12:00 varje dag och har ledıgt tıll 16:00... 4 tımmars ledıgt sager man ınte nej tıll :) plus att jag nu kommer fa ''löneförhöjnıng''... man tackar!!


DAG FÖR DEN EFTERLANGTADE FRUKOSTEN... erkann att nı ar avundsjuka :D

Gårdagens citat:

"SOON IT´S RAMADAN!! DRINK FÖR FAN, GET DRUNK!"(under ramadan får man inte dricka alkohol, så bäst att passa på!)

BOMBA!!

Vilken satans varm dag! Idag har ingen jobbtröjan på sig utan kör med vanliga baslinnen, det är alldeles för kvavt, fuktigt och varmt fast klockan strax är 20:00...

Idag skulle jag och Johanna ragga kunder på stranden men eftersom vi fortfarande var fulla sen igår (tror vi iallafall, eller så hade vi en rejäl baksmälla) så lyckades hon dra bort plåstret på benet och vi kunde inte längre vistas i värmen med hennes sår. Hon har nämligen bränt upp halva vaden på avgasröret på en skoter och har ett väldigt fint köttsår. Stackars...


Men nu är det dags för jobb igen och ikväll ska jag vara BOMBA!!!

Svenskakväll i Alanya

Våran svenska kväll vart ju sisådär lyckad..

Det började med att vi sprang runt i halva Alanya för att handla mat; potatis, kött, rödvin, sprit, GRÄDDE.. allt för att ha en lyckad kväll med potatisgratäng, oxfilé med rödvinsås i ugnen och en massa alkohol.


Och det vore ju en fördel om vi visste vad allt hette på turkiska när vi skulle inhandla alla grejer, då hade vi inte behövt hacka oss fram på turkiska/engelska i varje affär för att fråga var t.ex. grädden fanns eller vad det betydde på turkiska.


Efter 2 timmars shopping och förvirring i Alanya gick vi äntligen till Johannas lägenhet och korkade upp. Rödvinet gjorde oss lite för glada i hatten så vi glömde bort tiden och att vi skulle laga mat.

Köttet vart bränt och av någon anledning fick vi för oss att vi skulle koka potatisen innan vi skivade den och satte in den i ugnen. Varför? Potatisen vart närmare puré och vi använde alldeles för mycket grädde.

Men vi hade kul iallafall.
Jag kom hem kl.05:15 imorse och idag vaknade jag 10:30 och nu infinner jag mig på Norden.


Hur bra är jag inte på en skala 1-10?


Bilder kommer senare.

RSS 2.0