Svenskakväll i Alanya

Våran svenska kväll vart ju sisådär lyckad..

Det började med att vi sprang runt i halva Alanya för att handla mat; potatis, kött, rödvin, sprit, GRÄDDE.. allt för att ha en lyckad kväll med potatisgratäng, oxfilé med rödvinsås i ugnen och en massa alkohol.


Och det vore ju en fördel om vi visste vad allt hette på turkiska när vi skulle inhandla alla grejer, då hade vi inte behövt hacka oss fram på turkiska/engelska i varje affär för att fråga var t.ex. grädden fanns eller vad det betydde på turkiska.


Efter 2 timmars shopping och förvirring i Alanya gick vi äntligen till Johannas lägenhet och korkade upp. Rödvinet gjorde oss lite för glada i hatten så vi glömde bort tiden och att vi skulle laga mat.

Köttet vart bränt och av någon anledning fick vi för oss att vi skulle koka potatisen innan vi skivade den och satte in den i ugnen. Varför? Potatisen vart närmare puré och vi använde alldeles för mycket grädde.

Men vi hade kul iallafall.
Jag kom hem kl.05:15 imorse och idag vaknade jag 10:30 och nu infinner jag mig på Norden.


Hur bra är jag inte på en skala 1-10?


Bilder kommer senare.

Kommentarer
Postat av: Linnéa

sv: Ah, sommarjobb! :D

Åh, jaså? :D Vad jobbar du med då? (;

2010-08-01 @ 11:08:51
URL: http://doli.blogg.se/
Postat av: sandra

haha alltså nej det var ingen turiststad under den månaden. var rätt skönt att slippa alla turister (: så istället slapp vi -20 i sverige för att landa i +25 grader, det gick alltså att bada i havet.



sen stannade vi hos våra kompisar där nere och festade och umgicks med dem (: så det var faktiskt bara härligt att slippa alla danskar ^^ haha

2010-08-01 @ 11:17:22
URL: http://wearenowhere.blogg.se/
Postat av: Mimmi

Haha, jag tycker det låter som en riktigt lyckad kväll! :D Jag vill se massor med bilder och ett inlägg med våra bilder! :D:D



(aah, i fredags va jag ute och partajade! Igår såg jag en video som jag hade spelat in på iPhonen, en video tillägnad dig! Haha, kan knappt vänta till jag kommer ner så du kan få höra den! Haha) Helt sjuk kan jag lova!



Puss

2010-08-01 @ 12:29:18
URL: http://mimmii.blogg.se/
Postat av: Mama

Du ligger på skala 10.... självklart. Synd bara att köttet vart bränt och potatisen vart pure... Hoppas det smakade iaf. Potatisen ska inte kokas först.. Puss och Kram Mama och Vonkan...

2010-08-01 @ 13:24:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0